Phishing

Sinds we nu met z’n allen lekker thuis van alles doen op internet is het voor onze hard werkende criminelen en grotere kans dat we ook op linkjes klikken en al onze gegevens gaan invullen! Goed idee! Zomaar al je gegevens invullen 🙁

Zo krijg ik dus de laatste tijd ook van alles opgestuurd zonder dat ik daarom vraag. Vroeger in de brievenbus, nu komt het binnen op de telefoon als email, sms of wat dan ook.

Hier dan ook wat voorbeelden van berichten die ik heb mogen ontvangen en die ik vervolgens bij de desbetreffende instantie heb neergelegd om er iets mee te doen. Vraag alleen is óf ze er überhaupt aan toe komen… Maar niet sturen en je weet zeker dat er niets mee gaat gebeuren!

Ah oh, zometeen doet de app het niet meer!
Nog een phishing poging!

Bovenstaande afbeeldingen heb ik verstuurd naar ING. Dit kan naar het email adres valse-email@ing.nl. dit email adres mag ook gebruikt worden als het een sms of iets anders betreft.

Beide domein namen lijken me niet echt origineel bedacht. Niets met de echte website www.ing.nl te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *