Final Fantasy VII REMAKE | PS4

Mijn liefde voor Japan is begonnen met de eerste versie van Final Fantasy VII voor de eerste klassieke PlayStation! En voor deze nieuwe REMAKE versie vind ik het de term REMAKE zeker waard!

Het verhaal is natuurlijk precies hetzelfde alleen de diepgang van de karakters is verder uitgewerkt. De hoofdpersonen zijn prachtig gemaakt. Details in de huid, de ogen, het haar… Allemaal zeer mooi gemaakt.

Ooit, jaren geleden in het begin van het PlayStation 3 tijdperk heb ik al een keer een Tech demo gezien van de intro van het spel op de nieuwe hardware van de PS3. Toen was ik al verkocht. Nu tien jaar later is het doel dan eindelijk een feit en voor de PS4 is het een jaar lang en exclusief PS4 spel. Ik weet niet waar ze het spel straks nog meer op gaan uitbrengen, maar dat zal “de rest” wel zijn.

Alle bekende momenten zitten in dit spel. De manier hoe de levels zijn vorm gegeven is echt heel goed. De platte achtergrond met de poppetjes die eroverheen tegen in het oude spel zijn nu niet meer terug te zien maar alle gebieden zijn wel direct herkenbaar, mocht je het oude deel en keer gespeeld hebben.

Je kunt op een bankje gaan zitten om je leven en je magie bij te werken 🙂 naast zo’n bankje staat van een potions & muziek machine. Deze machine kun je gebruiken om je voorraad spullen bij te werken maar ook om muziek uit het spel te kopen. Deze muziek kun je dan weer in een jukebox stoppen om overal waar een jukebox in het spel staat naar je favoriete Final Fantasy muziek te luisteren.

speelt met 1 karakter tegelijk, maar je kunt wel switchen naar andere karakters of opdrachten geven aan andere karakters om bepaalde aanvallen te doen. Ook sumons kun je opdrachten geven om iets te doen wat jij wilt. Onderweg beetje kisten slopen voor items…

Als je een tegenstander verslagen hebt komt de vraag of je meteen terug wilt naar degene die je op missie gestuurd heeft… Dan hoef je niet zelf terug te lopen, maar kun je ook dingen vergeten op te pakken. Het is een keuze 🙂

Ook kun je her en der kistjes open maken voor items die je door het spel heen naar eigen inzicht kunt gebruiken en inzetten. Je vindt er bijvoorbeeld potions en Phoenix down’s.

Op een gegeven moment heb je zoveel gewone potions dat je wel eens een tijdje stil staat om je team te healen, maar met 350 HP per keer schiet dat dan niet echt op… Maar het is ook zonde om ze niet te gebruiken.

Muziek

De muziek is bekend, maar wel op een hele subtiele manier in het spel verwerkt. Erg mooi gedaan. Er zijn ook concerten wat je heen kunt ook naar de muziek te luisteren. Dit wordt dan gespeeld door een orkest. Een dat is dan alleen de Final Fantasy VII REMAKE muziek!

Er zitten wat minigames in het spel. Motorrijden natuurlijk 🙂 als je het eerste oude spel hebt gespeeld dan herken je dat wel, maar ook Whack A Box; sloop zoveel mogelijk gestapelde boxen binnen de tijd. Heeft wel wat weg van het “double dragon” minigame uit Tekken 3.

Je krijgt soms wat simpele opdrachten, loop daarheen, versla wat monsters… Bevrijdt die en die… Dat soort missies, side missies zeg maar. Soms dat je denkt moet dit nou? Maar gelukkig kun je direct terug naar de opdrachtgever als je de vijand verslagen hebt.

Soms heeft cloud hoofdpijn! Soms moet je Beetje tegenstanders meppen, robot armpje besturen, ladder omhoog, ladder omlaag… Versla een sweeper prototype. Nog meer robot armpjes besturen, neem je tijd en vindt wat leuke items.

Onduidelijk

Soms is het echt onduidelijk waar je nou precies heen moet. Dan heb je een Quest aanstaan en begin je te lopen, maar de radar blijft alleen naar het begin punt van de Quest aangeven. Vet slap. Dan loop je heen en weer en ga je met de chocobo’s en denk je op te schieten, maar vervolgens ga je naar de uitroepteken op de radar en wat blijkt… Daar staat de npc die je vertelde wat je moest doen. Waarom krijg je niet gewoon het punt waar je geen moet lopen???

Prachtig

Al met al een prachtig spel. Erg mooi gemaakt en ontzettend leuk om te spelen en door midgar te rennen in deze nieuwe editie. Mag dan her en der het idee hebben dat het nog mooier en vooral netter gemaakt had kunnen worden. Er moet een keer een versie afgemaakt worden. Nu bijna 40 uur in zitten en ik ben blij verrast.

59 verdiepingen

Dat stukje als je de verdiepingen gaat lopen. Goed gedaan, de snelheid, de gesprekken, de muziek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *