Double Dragon | 1994

Een film, zo slecht. Niet te harden! 3,8 op IMDB.

Double Dragon?

Ik heb de film gekeken omdat ik vroeger best veel Double Dragon gespeeld heb. In de jaren ’80 op de Nintendo 8-bit. Sinds die tijd dacht ik altijd “Double Dragon” de twee broers Billy en Jimmy waren. Maar niets is minder waar, het is de twee delen van een medaillon. De ene kant is de kracht van het lichaam, de andere kant is de kracht van de ziel. Super tof om te weten te komen 🙂

Double Dragon Trailer op YouTube.

Muziekje?

Toen ik het spel 30 jaar geleden speelde was vond ik het intro muziekje echt heel tof. Lekker enthousiast en opzwepend muziekje. Helaas heb ik het hele muziekje niet kunnen horen in de film. Echt zonde, want dat hoort er natuurlijk wel bij. Alleen maar van die standaard jaren ’90 synthesizer muziekjes…

Verhaal

Het verhaal is echt ongelooflijk slecht en standaard. Typisch Amerikaans. De standaard Amerikaanse humor zit erin. Een badguy heeft een deel van de medaillon en wil natuurlijk ook het andere deel hebben, maar dat lukt uiteraard “net niet”. Dan krijgen Billy en Jimmy wel beide delen bij elkaar en als ze de twee delen tegen elkaar aan houden, hebben ze hun mooie rode en blauwe pakje aan van het spel … Als je nog nooit van Double Dragon gehoord hebt, ga deze film ABSOLUUT niet kijken. Zonde van je tijd!

Abobo

Abobo in het spel (ongeveer)

Abobo is een redelijk grote tegenstander in het spel. Hierboven zie je een afbeelding vanuit het spel en hieronder een afbeelding zoals hij in de film voorkomt. Dit is toch niet te doen! En dan komt Abobo ook nog eens als een aardige gast aan het einde van de film grappig doen… My goodness!

Abobo in de film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *