Batocera.linux 5.25 8bitdo nes30 perikelen

Ziet er tof uit!

Super Mario Bros. 2 op de super Nintendo in super Mario all stars. Een leuk spel die ik al een tijd niet had uitgespeeld. Toch maar weer eens opgestart.

De nes30 controller zoals in het plaatje hierboven vind ik goed om te gebruiken. Deze controller heb ik al veel gebruikt voor allerlei spellen op de emulator. Dus nu ook weer. Hey past natuurlijk goed bij het oude Mario spel.

Tijdens het spelen begin ik me steeds meer te irriteren aan allerlei rare kwaaltjes. Zo ging ik af en toe van een ladder af terwijl ik gewoon omhoog drukte op de controller. Niet cool. Kan een keer gebeuren.

Maar later blijkt ook dat ik door deuren heen ging terwijl ik naar rechts wilde lopen. Knap irritant. En ik begin aan mijzelf te twijfelen. Spel afgesloten, controller uitgedaan, PS3 controller aangezet en nogmaals getest. Wat blijkt, alle irritatie was ineens weg. Het elke allemaal precies zoals het moest.

Ligt het alleen aan deze ene controller? Geen idee, ik heb maar 1 8bitdo controller, maar ik twijfel nu wel heel erg om 50 euro uit geven aan de SNES versie van de controller. Als die ook zo beroerd reageert dan ben ik niet blij.

Zo blijft de PS3 controller toch mijn favoriet met de oude spellen. Werkt echt perfect met batocera. Controller kabel erin, aanzetten, controller kabel eruit en draadloos werken. Echt perfect! 8bitdo daarentegen, met moeite om aan de praat te krijgen en reageert slechter.

Nu, september 2020, is versie 5.27 uit. Misschien gaat het beter in deze versie… Al betwijfel ik het, want het lijkt een hardware dingetje šŸ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *